Wat kun je met een multicooker?

Misschien heb je ooit weleens van een multicooker gehoord, maar vraag je jezelf af wat je hiermee kunt doen. Het antwoord op deze vraag is een hele hoop verschillende dingen. De naam multicooker is dan ook toepasselijk gekozen.

Deze elektrische pan stelt je in staat om een groot aantal verschillende gerechten te bereiden zonder al te veel moeite of talent om te koken. In dit artikel geven we een aantal voorbeelden van wat je zoal met een multicooker kunt doen.

Rijst koken

rijst kokenOp een multicooker zitten diverse standen om verschillende soorten gerechten te bereiden. Een essentieel onderdeel van een maaltijd is vaak rijst. Een functie om rijst te koken kan je dan ook meestal wel op een multicooker vinden. Je doet de gewenste hoeveelheid rijst in het apparaat, voegt hier wat water aan toe en drukt op de knop. Na even wachten heb je perfect gekookte rijst.

Stoofvlees bereiden

Professionele koks zullen beamen dat een van de moeilijkst te bereiden gerechten stoofvlees is. Het vlees met de saus waarin deze bereid wordt moeten lange tijd op lage temperatuur koken. Dit wordt ook wel sudderen genoemd. Het is heel moeilijk om deze temperatuur precies goed in te schatten. Met een multicooker heb je dit probleem niet meer omdat het alleen een kwestie is van het juiste programma op het apparaat selecteren.

Kip braden

Indien je een multicooker hebt die groot genoeg is dan kan je deze ook gebruiken om een hele kip te braden. De kip marineer je met je favoriete kruiden voordat deze in de pan gaat. De multicooker functioneert in dit geval als een soort van oven. Het resultaat is een perfect gebraden kip om je vingers bij af te likken.

Eten warm houden

eten warm houdenWat je ook met een multicooker kunt doen is eten warm houden. Hier is een aparte stand voor op het apparaat gemaakt. Het eten zal in dit geval net genoeg temperatuur krijgen om het eten warm te houden en de ingrediënten niet meer verder te koken. Je kunt je maaltijd hierdoor lange tijd warm houden zonder dat vlees taai en droog wordt.