Wat zijn de kosten van reclame op tv?

Met tv reclame maak je zonder twijfel de meeste impact. Het werkt zo goed, omdat er iedere dag ontzettend veel Nederlanders tv kijken. Maar hoeveel kost reclame op tv? Een kijkje op de tariefkaart leert dat je ongeveer vanaf 10.000 euro op de landelijke tv kunt adverteren in de avonduren.

Hoeveel wordt er tv gekeken?

Gemiddeld genomen wordt er iedere dag meer 3 uur besteed aan tv-kijken, een tijdsduur die ook nog steeds toeneemt. Inmiddels wordt ook overdag gekeken, er wordt tv gekeken tijdens het koken, in bed en ga zo maar door. Daarom zijn er zoveel tv kijkers iedere dag.

Het tv heeft als medium dan ook een aanzienlijke impact op onze levens. Doordat geluid en beeld worden gecombineerd, kan men alles laten zien en horen en is tv reclame uitermate effectief. Ook is een tv-commercial dus het meest geschikte spotje om emoties over te brengen naar je doelgroep.

Vermakelijke tv commercials

De televisie kijker heeft geen invloed op het moment en de wijze waarop hij de reclames ontvangt. Dit heeft als gevolg dat de kijker geïrriteerd kan raken als er irritante commercials worden uitgezonden. Je wilt dus vermakelijke tv commercials, daarom werken veel adverteerders met humor in hun spots.

Lengte van tv reclame

De kortste tv reclames in Nederland duren 5 seconden, de langste tv commercials kunnen meer dan 1 minuut zijn. De meeste reclame spots hebben een lengte van circa 25 tot 30 seconden, dit is de gouden standaard voor veel merken.

Tegenwoordig wordt ook gebruikgemaakt van dubbel geplaatste spots, dat zijn twee commercials in één reclameblok, dus een hoofdspot en een tag-on reclame spot. Als je een tv commercial meerdere keren uitzendt, bereikt u het beste resultaat, vandaar dat dubbele tv campagnes enorm goed werken.