internet

Alles bij 1 provider? Inclusief je mobiel abonnement?

Het internet heeft in de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt. We staan hier niet zo bij stil, omdat deze ontwikkelingen allemaal langzaam onderdeel worden van ons leven. Maar het is best wel interessant dat je nu vrijwel iedereen gratis een berichtje, een foto of een video kunt doorsturen naar zijn mobiele telefoon via het internet.

Het is namelijk niet helemaal niet zo lang geleden dat je hiervoor was aangewezen op SMS of MMS en hier moest je per bericht voor betalen. Nu krijg je soms een hele fotocollectie doorgestuurd naar je telefoon in zeer hoge kwaliteit.

Natuurlijk moet je wel een abonnement afsluiten voor het mobiele internet, of je maakt gebruik van het WIFI netwerk thuis. Internet providers willen steeds liever mensen aan zich binden en sommige bieden naast het alles in 1 pakket nu ook nog een mobiel abonnement aan. Zo heb je letterlijk alles bij dezelfde provider.

Internet, televisie en (mobiel) bellen

internetDe reden dat providers graag mensen aan zich willen binden is natuurlijk wel logisch. Als een gezin of persoon meerdere diensten bij 1 providers afneemt, gaat de omzet omhoog voor het bedrijf.

Voor de mensen is het ook prettig dat alles bij 1 partij is ondergebracht. Dit scheelt niet alleen in de kosten die moesten worden betaal, de providers kan namelijk een grotere korting aanbieden als er meerdere diensten worden afgenomen. Maar ook als er problemen zijn kun je gewoon met 1 partij contact opnemen. En wordt je dus niet van het spreekwoordelijke ‘kastje naar de muur’ gestuurd. Ook hoef je maar 1 partij maandelijks te betalen voor de diensten.

De alles in 1 pakket bestaan al best wel lang, het gaat in de meeste gevallen dan om internet, televisie en vaste telefonie. Wat daar redelijk recent aan is toegevoerd door sommige providers is het mobiele telefoon abonnement. Sommige providers hebben een eigen netwerk en andere internet providers werken samen met een telefoon provider. Als je dan een alles in 1 pakket hebt afgesloten, krijg je korting op je mobiele telefoon abonnement. Meer op: www.allesin1pakketvergelijken.com

Slimme manier om mensen langer klant te laten blijven

Zakelijk gezien is het voor de internet providers wel heel slim om het op deze manier aan te vliegen. Voor een provider is het namelijk belangrijk dat mensen zo lang mogelijk aan je verbonden blijven. Door steeds betere diensten te gaan leveren, zullen mensen over het algemeen langer blijven.