vochtige muren in huis

Opstijgend vocht? Snel wat aan doen!

Heb jij ook last van opstijgend vocht? Dan is het belangrijk om daar snel wat aan te (laten) doen. Want opstijgend vocht kan namelijk voor veel problemen zorgen als je het maar op zijn beloop laat. Zo kan de schade verder oplopen en kunnen er schimmels ontstaan, waar je later last van kunt krijgen. Dit is natuurlijk ook niet goed voor de gezondheid..

Een vochtige woning

vochtige muren in huisZeker wanneer je in een wat oudere woning woont zonder spouw, is het goed mogelijk dat je op enig moment te maken gaat krijgen met opstijgend vocht.

De stenen nemen het vocht dan op en het het trekt als het ware steeds verder naar boven toe. Aan de muren is het vrij snel zichtbaar door de natte plekken. Soms valt het ook niet direct op, omdat het opstijgende vocht bijvoorbeeld in de kast zit.

Over het algemeen ga je het na verloop van tijd wel merken, ook omdat er schimmels ontstaan die een nare geur kunnen verspreiden. Het is belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen om verdere problemen te voorkomen.

Hoe langer er gewacht wordt met het oplossen van het probleem, hoe groter de problemen kunnen worden. Wacht dus niet te lang! Wil je meer weten over de gevolgen van opstijgend vocht? Lees meer op deze website.

Gezondheid in gevaar door opstijgend vocht?

Zoals aangegeven is de gezondheid mogelijk ook in gevaar bij opstijgend vocht. Nu is het heus niet zo dat je direct ziek zult worden als je eventjes wat opstijgend vocht in de woning hebt, maar de luchtkwaliteit in de woning kan er wel degelijk door in gevaar komen. Door de schimmels die zich vaak op de vochtige plekken verzamelen kan je last krijgen met de luchtwegen. Nog een goede reden om het opstijgende vocht dus zo snel mogelijk aan te pakken!